Πολιτική

Τσίπρας: Σύμμαχος μας στις εκλογές η αλαζονεία της παλιάς Ελλάδας


Τη βεβαιότητα πως "οι πολίτες πεισμώνουν από τα fake news και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες", εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού της Ρένας Δούρου για τις περιφερειακές εκλογές, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "το 2014 η νίκη της Ρένας Δούρου ήταν η πρώτη από μία σειρά διαδοχικών νικών. Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ενότητας και προοπτικής για τους πολίτες της Αττικής. Ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα για την Αττική του 21ου αιώνα, την Αττική που δεν μπορεί και δεν θα επιστρέψει στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η Ρένα Δούρου θα είναι ξανά Περιφερειάρχης Αττικής. Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, γνωρίζαμε ότι το βάρος της ευθύνης θα είναι μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος. Αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Σύμμαχος του παλιού η αλαζονεία

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, τόνισε: «Στην πορεία προς τις εκλογές έχουμε απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα των εκπροσώπων της παλιάς Ελλάδας. Η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι εργάστηκαν με προσήλωση και αίσθημα ευθύνης για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Αθόρυβα. Στο πεδίο. Όχι από τα γραφεία τους. Εκεί που υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έγιναν μεγάλα βήματα: Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, προχώρησαν μεγάλα έργα, έγινε ουσιαστικό έργο στην κοινωνική πολιτική, αναδείχθηκε με παρεμβάσεις το πολιτισμικό πρόσωπο της Αττικής, ενώ η Περιφέρεια ήταν εκεί για το σύνολο των Δήμων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες, του λαού που μας δίνει μια προοπτική νίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Δεν γυρίζουμε στην Ελλάδα της διαπλοκής

Παράλληλα, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που η συνέπεια και η προσήλωσή μας στις κοινωνικές ανάγκες γέννησε τη συμπόρευση με αυτούς που το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας δεν τους χωράει πια. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα μαζί μας. Είναι δίπλα μας. Σε μια συμφωνία αρχών και αξιών. Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής, των ημετέρων. Ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Ο λαός της Αττικής δεν θα το επιτρέψει. Δεν θα τα καταφέρουν όσο κι αν οι κραυγές τους σκεπάζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάταξη της χώρας.

Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες βάζοντας την Ελλάδα μέσα στα μνημόνια, δίπλα στην Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια. Την οικονομική ασφυξία δίπλα στη σταθερότητα και την ασφάλεια για το μέλλον της οικονομίας. Την εντεινόμενη ύφεση του δίπλα στη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη.

Έχουμε επιλέξει να δώσουμε τις μάχες στο πλάι των ανθρώπων του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού. Μαζί με τη νέα γενιά και τα οράματα της. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε με το λαό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.