Ενώ οι αλλαγές στην διοίκηση της Attica Bank ολοκληρώνονται την Τρίτη και το πόρισμα του ελέγχου για τις δανειοδοτήσεις της τράπεζας αποστέλλεται στον εισαγγελέα, Τσίπρας-Στουρνάρας προσπαθούν να διαλύσουν τις όποιες "σκιές" δημιουργήθηκαν στις σχέσεις κυβέρνησης-ΤτΕ, εξαιτίας και της εισαγγελικής έρευνας στην εταιρεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη. Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. καθώς και τα θέματα εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος συζητήθηκαν εκτενώς σε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Διοικητή της ΤτΕ στο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ανεξάρτητο - μη πολιτικό - ρόλο του Διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι οι σχέσεις του με την κυβέρνηση «δεν είχαν χαλάσει ποτέ» και ότι «δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής» του.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι έγινε «μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διαβεβαίωσε ότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της εισαγγελικής έρευνας στην εταιρεία της συζύγου του, για την οποία είπε ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μόνη της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει».
Το πόρισμα για Attica
Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής - ενδεχομένως κάποια από αυτά προς τον Χρ. Καλογρίτσα - ο κ. Στουρνάρας απάντησε:
«Υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη περίοδο. Αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη».
Σχόλια από τη συνάντηση υπήρξαν και από κυβερνητικής πλευράς. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα -Στουρνάρα στελέχη του Μαξίμου τόνιζαν ότι «καμία σκιά δεν υπάρχει -ούτε υπήρξε - στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος». Επισήμαιναν επίσης ότι και οι δύο πλευρές εργάζονται «για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν να εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων και η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας»