Πολιτική

Τσίπρας στο Mega: Σωστά κλείνουν τα σύνορα, αλλά δεν βοηθάνε οι επικοινωνιακές φιέστες [vid]


 «Κάθε κυβέρνηση θα έκανε ό,τι έκανε και η σημερινή κυβέρνηση στα σύνορα. Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, σωστά κλείνουν τα σύνορα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο. Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας, οφείλουμε να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης» και επισήμανε ότι «όσα ζούμε δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ο Ερντογάν είχε απειλήσει για αυτό πολλές φορές».

«Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει τη στήριξη της ΕΕ», είπε και υποστήριξε ότι «αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την προσφυγική κρίση το 2015 και το 2019».

«Τα αυτονόητα είναι η φύλαξη των συνόρων», είπε, σημειώνοντας ότι διαφωνεί με την επιλογή της αποτροπής με το να δημιουργηθούν συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά.

«Δεν θέλω να αποποιηθώ των όποιων ευθυνών μου, εμείς όμως ψάχναμε για λύση και φτιάξαμε τη συμφωνία με την Τουρκία. Και τώρα έχουμε τη μονομερή ακύρωση εκ μέρους της Τουρκίας και η ΕΕ σφυράει κλέφτικα», είπε.

«Αντί η κυβέρνηση να απειλήσει με βέτο την ΕΕ αν δεν ζητήσει τη συμμόρφωση της Τουρκίας, δεν κάνει τίποτα. Ακούσατε καμία δήλωση ενάντια στην Τουρκία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους στον Έβρο; Ακούσατε δήλωση από Μέρκελ κατά της Τουρκίας, ήταν στην Άγκυρα πριν μέρες και έπαιζε με τα καθρεπτάκια με τον Ερντογάν», τόνισε.

Αυτονόητο αυτό που έκανε η κυβέρνηση, αλλά τι νόημα έχει το να στήνει επικοινωνιακές φιέστες στον Έβρο, τι νόημα έχει να σταματάς την παροχή ασύλου;», είπε.

Και αναρωτήθηκε το «ποια είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης;», σημειώνοντας ότι «θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μαύρο κουτί και αποθήκη ψυχών για τους πρόσφυγες».

«Γιατί δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης, ενώ θεωρεί ότι έχουμε εισβολή;», είπε και τόνισε ότι ο ίδιος εκτιμά ότι «είμαστε στα πρόθυρα μιας εθνικής κρίσης».

«Θα πάω στον Έβρο, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, έχουμε καθήκον να ακολουθήσουμε πολιτική που θα έχει διέξοδο», είπε, για να σημειώσει ότι «το κλίμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία είναι ανησυχητικό, όταν βλέπεις στα νησιά μας τις εικόνες με τον εμφύλιο σπαραγμό, τις συγκρούσεις, τις ακρότητες, ή όταν βλέπεις ομάδες ακραίων να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους απέναντι σε απροστάτευτους».