Πολιτική

Τσίπρας: Πιάσαμε τους στόχους και επιστρέψαμε το περίσσευμα στους πολίτες


Επί 4,5 χρόνια οι κυβερνήσεις έφεραν σκληρή λιτότητα και δεν έγινε τίποτα ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Antenna. Εμείς πιάσαμε τους στόχους και υπήρξε και περίσσευμα που το επιστρέψαμε στους πολίτες.

Όπως είπε, αυτό έγινε για τρεις λόγους: ο πρώτος ήταν ότι κάναμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως την ενοποίηση των Ταμείων που περιόρισε τη σπατάλη και εξορθολόγισε τις εισφορές. Ο δεύτερος ότι ρίξαμε το βάρος στην αγορά εργασίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 28% και τη μειώσαμε στο 19%. Τρίτον, κάναμε χρηστή διαχείριση. Σταμάτησε η ρεμούλα και η διαπλοκή.

Tο κρίσιμο δίλημμα είναι πού θα δώσουμε από το περίσσευμα που δημιουργήθηκε. «Θα μοιράσουμε στους πολλούς ή θα το δώσουμε στους λίγους και τους εκλεκτούς;», σημείωσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έδωσε αυτό που μπορούσε με την 13η σύνταξη. Ο κος Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων. Εγώ λέω να μειωθεί και ο φόρος στις επιχειρήσεις αλλά αυτό να γίνει σταδιακά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ως παράδειγμα και τον ΕΝΦΙΑ. Εμείς, είπε, θέλουμε να μειώσουμε τον φόρο πρωτίστως για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, ο κος Μητσοτάκης για όλους, ακόμα και αυτούς που έχουν τα ακίνητα με πισίνες που τα έχουν μεταβιβάσει σε off shore.

Οι κάλπες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ακύρωσής τους, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. Θύμισε τις θέσεις Βέμπερ ότι «δεν θα γίνει πολιτική με τα λεφτά των ευρωπαίων, και τόνισε ότι αυτά τα λεφτά είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού.