Πολιτική

Τσίπρας: «Πήρε μπροστά ξανά η μονταζιέρα της ΝΔ»


«Αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα Rafale. Είναι η ασφάλεια και η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, εισηγητής στο νομοσχέδιο για τις συμβάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει ότι «πήρε μπροστά, ξανά, η άθλια μονταζιέρα της ΝΔ», κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι «για ακόμη μια φορά, επιδίδεται στο προσφιλές της άθλημα της μονταζιέρας. Απομονώνει, κόβει και ράβει, διαστρεβλώνει. Με μοναδικό στόχο να τροφοδοτήσει τους πιστούς της λίστας Πέτσα τίτλους fake news».

«Απευθύνονται σε χαχόλους», τονίζει ο Γιώργος Τσίπρας και προσθέτει: «Για του λόγου το αληθές, επαναλαμβάνω όσα πραγματικά είπα από το βήμα της Βουλής ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Το αυτονόητο, δηλαδή. Και το επαναλαμβάνω ευθαρσώς: Αυτοσκοπός δεν μπορεί να είναι η Άμυνα, δεν μπορούν να είναι τα εξοπλιστικά, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα Rafale. Αυτά είναι τα μέσα που κάθε φορά πρέπει αν εξετάζονται και, όπου είναι αναγκαία, επιλέγονται για τον πραγματικό σκοπό: την ασφάλεια της χώρας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υποστήριξη της εξωτερικής μας πολιτικής.

Όσοι κομπάζουν για τα έξι επιπλέον Rafale και «σοκάρονται» από το αυτονόητο, είναι οι ίδιοι που δήλωναν ότι η κόκκινη γραμμή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της χώρας είναι τα έξι ναυτικά μίλια. Αυτό αρκεί. Όλα τα άλλα, απηχούν την αγωνία της ΝΔ για θόρυβο με fake news, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό έρμαιο της χειρότερης καθημερινότητας των τελευταίων ετών. Δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, η κοινωνία δεν απαρτίζεται από χαχόλους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις