Άμυνα & Διπλωματία

Τσελίκ: Προς όφελος της Ελλάδας να μην μιλά ο Δένδιας για ένα εξάμηνο


Επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και γενικότερα κατά της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ τόνισε: «Αν η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση ομιλίας για έξι μήνες ή για έναν χρόνο στον Δένδια, αυτό θα εξυπηρετήσει τη μείωση της έντασης», ενώ ανέφερε πως ο Ελληνας υπουργός προβαίνει σε «πολεμοκαπηλεία» και «εμπόριο έντασης».

Ο Τσελίκ ανέφερε πως «ένας από τους παράγοντες της κρίσης είναι αυτές οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών», και τόνισε πως «οι υπουργοί στην Ευρώπη και οι ακόμα ανώτεροι αξιωματούχοι, λένε πως οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές».

Ο ίδιος σημείωσε πως Έλληνες πολιτικοί  απαντούν σχετικά: «Τον Δένδια μην το παίρνετε πολύ στα σοβαρά, Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της απληστίας του προς την εσωτερική πολιτική» και συμπλήρωσε πως «ανοιχτά το λένε πως αυτά τα κάνει για να χειραγώγηση την εσωτερική πολιτική και για να προβληθεί ο ίδιος σε αυτήν».

«Μέσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτός που χρησιμοποιεί την πλέον ακραία και επιθετική ρητορική και αυτός που προσπαθεί να ανατρέψει κάθε είδους διαπραγμάτευση είναι ακριβώς αυτό το άτομο», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «ακόμη κι όταν ήρθε στην Τουρκία και όταν έδωσε συνέντευξη τύπου, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου φάνηκε πως ήρθε για να προκαλέσει καυγά και όλοι αντιλήφθηκαν ότι ήρθε για να μιλήσει όχι εξ ονόματος της διπλωματίας αλλά θέλοντας να ικανοποιήσει τους περιθωριακούς κύκλους στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Τσελίκ είπε πως η Ελλάδα «απειλεί την Τουρκία, παρενοχλεί την Τουρκία και την χρησιμοποιεί (σ.σ. τη στήριξη) για να παραβιάσει τα δικαιώματα της Τουρκίας» και κάλεσε όσους στηρίζουν την Ελλάδα «να πάρουν την απαραίτητη θέση απέναντι στην απειλητική συμπεριφορά της Αθήνας».

Εν συνεχεία, δήλωσε πως η «απερίσκεπτη στήριξη σε όπλα προς την Ελλάδα και προς την νότια Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή επιθετική και μαξιμαλιστική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα ούτε για την ειρήνη της περιοχής ούτε για το ΝΑΤΟ» και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «απειλεί την Τουρκία».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε: «Όταν εμείς ρωτάμε “γιατί εξοπλίζετε συνεχώς τα νησιά;”, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Υπουργός Εξωτερικών λένε ότι είναι ενάντια στην Τουρκία».

«'Όπως έχουν καταγραφεί στην ιστορία οι σφαγές και αγριότητες που έκαναν στην Ανατολία κατά τον απελευθερωτικό μας πόλεμο, κατά τον ίδιο τρόπο περνάνε σήμερα στην ιστορία και οι σφαγές που κάνουν σήμερα στο Αιγαίο, σκοτώνοντας εκείνα τα μικρά παιδιά και τρυπώντας τις βάρκες τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα