Διεθνή

Τσαβούσογλου: Είναι ώρα να δείξουμε αποφασιστικότητα στην Παλαιστίνη


 Είναι ώρα να δείξουμε ενότητα και αποφασιστικότητα στην Παλαιστίνη και η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC).

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των μελών του οργανισμού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει στοχοποιήσει τα ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι τα μισά από τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να υπερασπιστεί τους Παλαιστινίους, υπογραμμίζοντας την μεγάλη ευθύνη του OIC σε αυτό το ζήτημα. Κάνοντας αναφορά σε σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2018, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερης σημασίας δημιουργία ενός διεθνούς μηχανισμού προστασίας των Παλαιστινίων. Πρόσθεσε ότι αυτός ο μηχανισμός θα μπορούσε να δημιουργηθεί μέσω της εθελοντικής προσφοράς κρατών, υπό την μορφή οικονομικής αλλά και στρατιωτικής συνεισφοράς.

Όμως ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε απειλώντας το Ισραήλ με ποινικές κυρώσεις. Όπως ανέφερε οι Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί που θα βρεθούν ένοχοι παραβίασης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων θα πρέπει να βρεθούν υπόλογοι στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων.

"Είναι ώρα να επιδείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας”, ανέφερε ο Τσαβούσογλου. "Η μουσουλμανική κοινότητα αναμένει την ηγεσία και το θάρρος μας. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την όποια απαραίτητη δράση”, συμπλήρωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.