Πολιτική

Τσακαλώτος: Η πρόταση που αποδέχτηκε η ΕΕ για την α΄ κατοικία ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ


Την άποψη πως "η σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο -  η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη", εξέφρασε, σε δήλωση του, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για την προστασία της α΄ κατοικίας και την έγκριση που ελήφθη από την Κομισιόν.

Παράλληλα, τονίζει: "Αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Έτσι, όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους".

Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει: "Επίσης, όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα".

"Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους", καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.