Οικονομία

Τσακαλώτος για ΑΕΠ: Ο Σταϊκούρας να ξαναγράψει την ομιλία του για την αναιμική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ


"Η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα αναθεώρησε την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου του έτους από 1,1% στο 1,4% και του δεύτερου τριμήνου από το 1,9% στο 2,8%", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον ρυθμό ανάπτυξης σε συνάρτηση με την κυβερνητική ρητορική στον τομέα της οικονομίας.

Ο ίδιος ανέφερε: "Συμπάσχουμε με τον κύριο Σταϊκούρα που τώρα πρέπει να ξαναγράψει από την αρχή την ομιλία του και να σβήσει όλα όσα  θα έλεγε για την αναιμική ανάπτυξη που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ" και πρόσθεσε πως "μέχρι τώρα η ΝΔ ισχυριζόταν ότι από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός όλα πάνε καλύτερα ως δια μαγείας, ακόμη και το δήθεν δημοσιονομικό κενό που βρήκαν εξαφανίστηκε χωρίς κανένα δικό τους μέτρο". 

"Βέβαια κανείς δεν αμφιβάλει για τις ικανότητες του κ. Μητσοτάκη. Παρακολουθήσαμε άλλωστε και ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων που τις ανέλυε με βάση την φυσιογνωμία του", σημείωσε ο Τσακαλώτος.

"Τώρα φαντάζομαι θα ισχυριστούν ότι οι πολίτες έχουν ορθολογικές προσδοκίες για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και έτσι επηρεάστηκαν και τα δύο πρώτα τρίμηνα", κατέληξε ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.