Διεθνή

Trumpcare IUD: Ένα "Τραμπ" σπιράλ αντισύλληψης


Το κεφάλι και τα χέρια του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ κοσμούν αυτό το σπιράλ αντισύλληψης, το οποίο δημιουργήθηκε ως σχόλιο στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων οι οποίες προωθήκαν επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

Ο έλεγχος των γεννήσεων και η πρόσβαση στις ανάλογες υπηρεσίες είναι καυτό θέμα στις ΗΠΑ, σήμερα. Ένα τυπικό σπιράλ κοστίζει εκεί από λίγα μέχρι περίπου 1.000 δολάρια, αναλόγως του προμηθευτή και / ή αν η ενδιαφερόμενη απευθύνεται σε μια προσιτή οικονομικά κλινική όπως η Planned Parenthood. Ωστόσο, η πρόσφατη νομοθεσία σε πολιτειακό επίπεδο στις ΗΠΑ είναι πιο αυστηρή σχετικά με το κατά πόσον οι υπάλληλοι μπορούν να έχουν ασφάλιση η οποία καλύπτει και τον έλεγχο γεννήσεων. Πολλές πολιτείες έχουν φέτος νομοθετήσει περιορισμούς όσον αφορά την πρόσβαση σε έκτρωση ως νόμιμη υπηρεσία ιατροφαρμακευτκής περίθαλψης. Η έκτρωση έχει, άλλωστε, απαγορευτεί στην Πολιτεία της Αλαμπάμα, ενώ στην Πολιτεία του Μισούρι δεν υπάρχει ούτε ένα κέντρο για αυτή τη διαδικασία.

Το Trumpcare IUD, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, θέλει να υπογραμμίσει τον περιορισμό της οικονομικά προσιτής πρόσβασης στον έλεγχο των γεννήσεων. Αυτή η σατιρική εκδοχή διατίθεται αντί περίπου 200 δολαρίων, αλλά μόνον σε όσους έχουν ασφάλεια υγείας, όπως διευκρινίζεται στον οικείο ιστότοπο.

Έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με ένα τυπικό χάλκινο σπιράλ αντισύλληψης, και στην κορυφή φέρει την κεφαλή του Τραμπ, με λεπτομερή τη χαρακτηριστική κόμμωσή του και τα σουφρωμένα χείλη του. Τα χέρια του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ έχουν προστεθεί για να προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα και να «βελτιώσουν την ασφάλεια της συσκευής μέσα στη μήτρα». Έχει πατενταριστεί ως GEBTP (ακρωνύμιο της περίφημης φράσης που είχε πει ο Τραμπ πριν την προεκλογική εκστρατεία του 2016: «Grab 'em by the pussy»).

Στο πλαίσιο της σατιρικής πρωτοβουλίας, 500 τέτοιες συσκευές του Trumpcare IUD θα παρουσιαστούν στο SSHH, στο East Village της Νέας Υόρκης, από την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα