Ελλάδα

Τρέχουν οι διαδικασίες για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στη Δυτ. Ελλάδα


Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ειδική υπηρεσία διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων πρόκειται να εκδώσει πρόσκληση, για την ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών, που αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβούλιου να υποβληθεί πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου που αφορά την αποκατάσταση, την επέκταση και την αναβάθμιση της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Δυτικής Αχαΐας.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα, γι' αυτό και έχουμε διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σχετικά με το έργο που πρόκειται να γίνει στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αχαΐας, προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί με 916.360 ευρώ, προκειμένου, σύμφωνα με την Περιφέρεια, η μονάδα να καταστεί λειτουργική, με βάση πάντα τις απαιτούμενες προδιαγραφές.