Αγορές

"Τρέχει" η επανέκδοση 5ετών και 30ετών ομολόγων - Τα επιτόκια


Το ελληνικό Δημόσιο βγαίνει πάλι στις χρηματαγορές προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα, πριν αρχίσουν να "πέφτουν βροχή" οι ομολογιακές εκδόσεις δημοσιονομικά ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης,  που θα "τραβήξουν" περί τα 60 δισ. ευρώ.

Παράλληλος στόχος για τον ΟΔΔΗΧ είναι να διατηρήσει σε ικανοποιητικά επίπεδα την εμπορευσιμότητα και τον όγκο συναλλαγών των ελληνικών κρατικών χρεογράφουν, που αρχίζουν να γίνονται "είδος εν ανεπαρκεία",λόγω υψηλής ζήτησης και περιορισμένης προσφοράς.

Σήμερα στις 11:00 άνοιξαν τα βιβλία προσφορών για τις επανεκδόσεις 5ετών και 30ετών ομολόγων. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι αποδόσεις (επιτόκια δανεισμού) εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε χαμηλά επίπεδα.

 Η απόδοση του 5ετούς - που είναι σήμερα αρνητική στη δευτερογενή αγορά (-0,03%), αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί περί το 0,20%. Για το 30ετές το αρχικό guidance ήταν 1,75%, ενώ ο τίτλος εκδίδεται με κουπόνι 1,875%.

 Αμέσως μόλις άνοιξαν τα βιβλία προσφορών εκδηλώθηκε μεγάλη ζήτηση και έχουν υποβληθεί ήδη πολλές προσφορές από διεθνείς οίκους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης