Διεθνή

«Τρελή πόλη», ο Λευκός Οίκος του Τραμπ!


Οι Αμερικανοί πολίτες υποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον Λ. Οίκο επί ημερών Τραμπ, τόνισε ο βετεράνος ρεπόρτερ, Μπομπ Γούντγουορντ, μιλώντας σε παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Φόβος, ο Τραμπ στον Λ. Οίκο», που έχει προκαλέσει κραδασμούς στην Ουάσιγκτον.

Ο δημοσιογράφος, που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Νίξον, απέκρουσε τις κατηγορίες του Τραμπ ότι το βιβλίο του αποτελεί απάτη, τονίζοντας ότι όσα γράφει αποτελούν προϊόν πολλών συνεντεύξεων διάρκειας εκατοντάδων ωρών με αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ και σκιαγραφούν την εικόνα μιας «τρελής πόλης» στον Λευκό Οίκο.

«Σε μένα οι πηγές δεν είναι ανώνυμες, είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στα γεγονότα, τα οποία περιγράφω με μεγάλη προσοχή», τόνισε ο Γούντγουορντ, απαντώντας στους ισχυρισμούς Τραμπ ότι το βιβλίο βασίζεται σε φανταστικές αφηγήσεις πηγών που δεν κατονομάζονται.

Για τις διαψεύσεις από κορυφαίους αξιωματούχους, ο Γούντγουορντ είπε ότι είναι αναμενόμενο να κινηθεί ο μηχανισμός άρνησης της Ουάσιγκτον και να προσπαθήσουν τα κυβερνητικά στελέχη να προστατέψουν τις θέσεις τους.

Για να δείξει σε ποιες συνθήκες ασκείται η διακυβέρνηση επί ημερών Τραμπ, με κορυφαίους συνεργάτες του προέδρου να προσπαθούν να σταματήσουν αποφάσεις που κινούνται κατά του εθνικού συμφέροντος, ο Γούντγουορντ αφηγήθηκε περιστατικό με πρωταγωνιστή τον τέως οικονομικό σύμβουλο του Τραμπ, Γκάρι Κον.

Στο γραφείο του προέδρου είχε φθάσει ένα σχέδιο καταγγελίας της εμπορικής συμφωνίας των ΗΠΑ με την Κορέα, το οποίο, εάν υπογραφόταν από τον Τραμπ, θα έθετε σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση, το οποίο έχει εγκατασταθεί για την προστασία της χώρας από ενδεχόμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας.

Ο Γκάρι Κον πήρε κρυφά το έγγραφο από το γραφείο του προέδρου, ώστε να μην το υπογράψει και μετά δήλωνε περιχαρής σε άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου: «Το έκλεψα»!

Διαβάστε επίσης