Πολιτική

Τραβούν το χαλί στον Κ.Καραμανλή για τα Τέμπη – Εκτός κάδρου ο Μητσοτάκης


Ο πρωθυπουργός δεν είχε εικόνα για το χάος του ΟΣΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όπως και στην υπόθεση των υποκλοπών έτσι και στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, το Μαξίμου επιδιώκει να βγάλει εκτός κάδρου ευθυνών τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και για να ενισχύσει το εν λόγω αφήγημα, φαίνεται ότι δεν διστάζει να τραβήξει το χαλί στο πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ.Καραμανλή, ο οποίος ούτως ή άλλωστε βρίσκεται στο επίκεντρο της εσωκομματικής κριτικής, κυρίως για την επίμονή του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Το Μαξίμου και το ευρύτερο πρωθυπουργικό περιβάλλον πήρε σταδιακά αλλά… σταθερά αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή και την απόφασή του να κατέλθει στις εκλογές. Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, καταδεικνύουν την πρόθεση του Μαξίμου να χρεώσει την τραγική αποτυχία στα Τέμπη στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, προστατεύοντας υπό αυτή την έννοια τον πρωθυπουργό. «Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος που επικρατεί στον ΟΣΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Επαναλαμβάνεται, δηλαδή, το ίδιο πολιτικό επιχείρημα μ’ εκείνο στην υπόθεση των υποκλοπών, όπου και πάλι ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση των όσων έπρατταν ο ανιψιός του και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Αμφότεροι τέθηκαν εκτός… δράσης μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ενώ και ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. Το Μαξίμου, όμως, δια στόματος Οικονόμου ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές προς τον πρώην υπουργού Μεταφορών. «Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Εγώ αυτό που θα σας πω, χωρίς να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται έχουν την ευθύνη. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη που αναλήφθηκε ακριβώς αυτό. Προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο, αυτό το χάος σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να πάρει θέσει για την υποψηφιότητα Καραμανλή, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για την κατάσταση των σιδηροδρόμων. «Το θέμα της υποψηφιότητάς του Κώστα Καραμανλή θα τεθεί όταν έρθει η ώρα, τώρα δεν είναι του παρόντος. Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καραμανλή

Η υποψηφιότητα Καραμανλή, πάντως, έχει προκαλέσει τριγμούς και μουρμούρα στην κοινοβουλευτικής ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους στην επιλογή Καραμανλή, στέλνοντας μήνυμα στην κεντρική ηγεσία του κόμματος, να μην τον εντάξει στα εκλογικά ψηφοδέλτια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα