Αγορές

Τράπεζα της Αγγλίας: Συνεχίζει τις αγορές ομολόγων


Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England) θα τερματίσει την παρέμβασή της στην αγορά ομολόγων όταν οι κίνδυνοι θα έχουν υποχωρήσει και θα το κάνει βάσει αξιολόγησης των συνθηκών στην αγορά και του ύψους των αγορών που θα έχουν πραγματοποιηθεί, ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη.

"Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγορών, η παρέμβαση θα περιοριστεί με ομαλό και εύρυθμο τρόπο, αφότου κριθεί από την τράπεζα ότι οι κίνδυνοι για τη λειτουργία της αγοράς έχουν υποχωρήσει", ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής της BoE Τζον Κάνλιφ σε επιστολή του προς στην Επιτροπή Οικονομικών του βρετανικού κοινοβουλίου.

"Η προσέγγιση για την εκτόνωση του προγράμματος θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από την κλίμακα των πραγματικών αγορών, τις συνθήκες της αγοράς κατά τη διάρκεια των αγορών αυτών και τις συνθήκες της αγοράς όταν τελειώνουν οι αγορές", εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα (28 Σεπτεμβρίου), η BoE ανακοίνωσε πρόγραμμα αγορών βρετανικών ομολόγων ύψους έως και 65 δισ. λιρών μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις διαρκώς αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών τίτλων της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα