Τράπεζες

Τρ. Πειραιώς: Με επιτόκιο 8,5% το ομόλογο senior preferred - Προσφορές πάνω από 700 εκατ.


Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για την έκδοση Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους 350 εκατ. ευρώ με κουπόνι 8,25% και απόδοση 8,50%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών. senior preferred

Το Ομόλογο είναι τετραετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα τρία έτη και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου - Euro MTF Market.

Η έκδοση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για την ενίσχυση των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.

Η συναλλαγή προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων, με τη ζήτηση να ανέρχεται υψηλότερα των 700 εκατ. ευρώ. Περισσότερο από το 60% του ποσού της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η επιτυχία της έκδοσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις