Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Ανεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 9,8% για το 2021


Στο 9,8%, εκτιμά η Τράπεζα Πειραιώς, ότι θα ανέλθει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021. Πρόκειται, ασφαλώς, για μια άκρως αισιόδοξη πρόβλεψη, που όπως τονίζουν οι συντάκτες της σχετικής έκθεσης, έχουν ως σημείο αναφοράς την έντονα ανοδική πορεία που κατέγραψε το ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις της Τράπεζας Πειραιώς και για το 2022, εκτιμάται ότι η άνοδος του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,4%. Επίσης και για το 2023, σύμφωνα με την τράπεζα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα κινηθεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα πλησίον του 3,5%.

Όπως επισημαίνει η Πειραιώς στην έκθεσή της, στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη σημαντικό ρόλο εξακολουθεί να έχει η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δημοσιονομικές προοπτικές για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και την εξυπηρέτηση του χρέους και, τέλος, οι προοπτικές ομαλής μετάβασης μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων λόγω της πανδημίας (PEPP) τον Μάρτιο του 2022 και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα