Διεθνή

Τραμπ: Σε θέση ισχύος οι ΗΠΑ έναντι της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο


«Σε ένα χρόνο οι δασμοί έχουν ανοικοδομήσει τη βιομηχανία χάλυβα, ανθεί!», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στη δασμολογική μάχη μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου

Συγκεκριμένα, ο Αμερικάνος πρόεδρος, με αναρτήσεις στα social media, τόνισε: «Η Κίνα αγοράζει πολύ λιγότερο από μας, από ότι εμείς αγοράζουμε από αυτούς, κατά περίπου 500 δισ. δολάρια, οπότε είμαστε σε φανταστική θέση. Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα…».

Παράλληλα, ανέφερε: «Είμαστε σήμερα μία πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι η Κίνα και έχουμε αναπτυχθεί σημαντικά από τη σπουδαία εκλογική αναμέτρηση του 2016», προσθέτει σε άλλο μήνυμά του.

«Μπορούμε να κλείσουμε μία συμφωνία με την Κίνα αύριο, πριν οι εταιρείες τους αρχίσουν να φεύγουν, για να μη χάσουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά την τελευταία φορά που ήμασταν κοντά, ήθελαν να επαναδιαπραγματευθούν τη συμφωνία. Αποκλείεται! Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα, από ότι θα μας οδηγούσε οποιαδήποτε συμφωνία», κατέληξε ο Τραμπ.