Διεθνή

Τραμπ: Η ρωσική ανάμιξη είναι η μεγαλύτερη απάτη στην πολιτική ιστορία


Δύο μέρες πριν τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έκθεσης του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στη γνωστή του θέση και στο γνωστό του μέσο λέγοντας ότι το πραγματικό θύμα είναι ο ίδιος.

Η ρωσική έρευνα είναι «η μεγαλύτερη απάτη στην πολιτική ιστορία», είπε ο Τραμπ με tweet του.«Αν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ήταν ειλικρινή, που δεν είναι, αυτή η ιστορία θα ήταν μεγαλύτερη και πιο σημαντική ακόμα και από το Γουότεργκεϊτ», αναφερόμενος στο σκάνδαλο που ώθησε τον Ρίτσαρντ Νίξον στην παραίτηση τον Αύγουστο του 1974.

«Καμία σύμπραξη, καμία παρεμπόδιση», τόνισε με άλλο tweet του, καλώντας τους ακόλουθούς του στο twitter να διαβάσουν το άρθρο γνώμης στη New York Post που επιτίθεται στην έρευνα Μάλερ «Πρέπει να το διαβάσετε», είπε.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την Πέμπτη το πρωί (τοπική ώρα) το πλήρες κείμενο των 400 σελίδων της έκθεσης του εισαγγελέα Μάλερ.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, από το κείμενο των 400 σελίδων θα έχουν αφαιρεθεί τα αποσπάσματα εκείνα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο άλλες έρευνες ή να αποκαλύψουν απόρρητες πηγές.