Πολιτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Καταθέτουν Καραμανλής, Σπίρτζης, Χρυσοχοίδης


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στη Βουλή η κατάθεση του τέως υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ.Καραμανλή. Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, ο κ.Καραμανλής θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για ζητήματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο επίκεντρο των ακροάσεων θα βρεθεί η πορεία και εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση - σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις βουλευτών - μονίμων μελών της Επιτροπής.
 
Ειδικότερα, από τη ΝΔ έχει αντικατασταθεί ο βουλευτής - μέλος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας από τον Δημήτρη Καιρίδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντικατασταθεί ο Παύλος Πολάκης, Σπύρος Λάππας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος αντίστοιχα από τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Παππά και Χρήστο Γιαννούλη. Από το ΚΚΕ στη θέση του Μανώλη Συντυχάκη ορίσθηκε ο Χρήστος Κατσώτης.
   Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμένεται να τεθούν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τον τρόπο οργάνωση της ακρόασης του τέως, των πρώην και νυν Υπουργών, τις κλήσεις και άλλων προσώπων για το ίδιο θέμα και της συνέχισης εξέτασης του θέματος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα