Τράπεζες

Τρ. Πειραιώς: Στο 3,875% το επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο


Άκρως επιτυχημένη ήταν η έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς υπερκαλύφθηκε το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε τεθεί ως στόχος. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα 850 εκατομμύρια ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,875%. Το αρχικό επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4%.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζα, τα συγκεκριμένα κεφάλαια διοχετευτούν προς κάλυψη των υποχρεώσεων MREL, για τη χρηματοδότηση ΑΠΕ, φωτοβολταϊκών και του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Η πρώτη πράσινη ομολογιακή έκδοση της Πειραιώς είναι senior preferred (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας). Το ομόλογο θα έχει εξαετή διάρκεια με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την παρέλευση πενταετίας. Το αρχικό επιτόκιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κινείται πλησίον του 4%. Τη διαδικασία έκδοσης «έτρεξαν»,  μετά από εντολή της Τράπεζας Πειραιώς, η BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS. 

Να υπενθυμίσουμε ότι εντός του 2021, η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκδώσει επιτυχώς δύο ομόλογα Tier II, από τα οποία άντλησε 900 εκατ.ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΠΕΙΡ