Επιχειρήσεις

Κεφάλαια και ακίνητα στην Trastor από την Τρ. Πειραιώς


Με νέα κεφάλαια και ακίνητα “προικίζει” η Τρ. Πειραιώς την θυγατρική της Trastor.
H εισηγμένη εταιρεία ακίνητης περιουσίας θα πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου έως 75 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει σχεδόν εξ ολοκλήρου η Τρ. Πειραιώς, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός μεγαλομέτοχος, με ποσοστό πάνω από 97%.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για εισφορά κεφαλαίων. Η τράπεζα “θα βγάλει τα χρήματα από τη μία τσέπη και θα τα βάλει σε άλλη”:

  • Μεγάλο μέρος των νέων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει η Trastor από εταιρείες του ομίλου Τρ. Πειραιώς διάφορα ακίνητα, που θα μπορέσει να το αξιοποιήσει αποδοτικότερα. Το πρώτο είναι ένα κτίριο logistics στη Μάνδρα Αττικής
  • Μικρότερο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων προ την τράπεζα

Οι κινήσεις αυτές – ΑΜΚ και αγορά ακινήτου – έχουν αποφασιστεί εντός του ομίλου της Πειραιώς και θα εγκριθούν τυπικά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Trastor, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Οσον αφορά την εφετινή πορεία της εταιρείας ακινήτων του ομίλου Τρ. Πειραιώς, επισημαίνεται ότι τα εξαμηνιαία κέρδη της μειώθηκαν, καθώς με την άνοδο των επιτοκίων αυξήθηκαν οι χρηματοοικονομικές δαπάνες (τόκοι δανείων). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 11,1 εκατ. ευρώ, έναντι 21 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα