Επιχειρήσεις

Τρ. Πειραιώς: Δάνεια 700 εκατ. με κριτήρια ESG


Εμφαση στη χρηματοδότηση επενδύσεων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα δίνει η Τρ. Πειραιώς, προσφέροντας μάλιστα χαμηλότερα επιτόκια σε επιχειρήσεις που δεσμεύονται σε συγκεκριμένους στόχους ESG.

Μιλώντας χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Θάνος Βλαχόπουλος, General Manager της τράπεζας, Head of Large Corporate & Wholesale Products, είπε ότι η Τρ. Πειραιώς έχει ήδη χορηγήσεις  700 εκατ. ευρώ σε sustainability linked loans, δηλαδή σε δάνεια που δίνονται με χαμηλότερο επιτόκιο και υπό τον όρο τήρησης περιβαλλοντικών κανόνων και επίτευξης στόχων.

 Οι χορηγήσεις αυτές αφορούν πρωτίστως τον τουριστικό τομέα, όπου οι τράπεζες προσπαθούν να συμβάλουν στη βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος.

Οι τράπεζες έχουν ξεπεράσει την περίοδο που χρηματοδοτούσαν μία επένδυση που «δεν έκανε ζημιά στο περιβάλλον», είπε ο κ. Βλαχόπουλος. . «Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα. Να χρηματοδοτούμε επενδύσεις με θετικό αποτύπωμα για την κοινωνία, όχι μόνο χρηματοοικονομικό».

Τόνισε επίσης ότι «οι ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία υποδομών. Εάν εστιάζουν μόνο σε μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις και δεν έχουμε αεροδρόμια, δεν θα γεμίσουν αυτές οι τουριστικές αναπτύξεις. Εάν δεν έχουν ενεργειακή αυτάρκεια, δεν θα μπορούν να λειτουργούν σε περιόδους αιχμής. Οι τράπεζες οφείλουν και το κάνουν να χρηματοδοτήσουν την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος όχι μόνο απευθείας στον τουριστικό κλάδο αλλά και τις υποδομές του κλάδου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα