Άμυνα & Διπλωματία

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί (Αγαθονήσι)


Τα τουρκικά ΜΜΕ πήραν τη "σκυτάλη" από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Άγκυρας, στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Ο τουρκικός Τύπος σήμερα σχολιάζει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι ότι γράφει ο Αλέξης Τσίπρας πως πήγε σε "τουρκικό νησί", το ανήκει στην περιφέρεια του… Αϊδινίου σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu!.

Αυτό μεμονωμένα μπορεί να θεωρηθεί ως τουρκική ανυπόστατη πρόκληση από ΜΜΕ, αν πριν το Αγαθονήσι δεν το είχε εντάξει η Άγκυρα (Ερντογάν και αντιπολίτευση) στα "τουρκικά νησιά υπό ελληνική κατοχή", γεγονός που αποδεικνύει ότι η Άγκυρα προωθεί πολυεπίπεδα και δια του υβριδικού πολέμου τις διεκδικήσεις της σε βάρος Ελλάδας,

Σύμφωνα με τον "ΣΚΑΙ", η συγκεκριμένη φιλοκυβερνητική εφημερίδα ακολουθώντας τη γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης, ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται ότι την Τρίτη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνο είπε ψέματα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του από τουρκικά μαχητικά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αλλά και πως πήγε σε… τουρκικό νησί.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Sozcu. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε… διπλά! "Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή".

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για "άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα".

Η Άγκυρα διέψευσε την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω πηγών της στο πρακτορείο Αναντολού. 

Μάλιστα, μόνο τη Δευτέρα, ανήμερα της ελληνικής ημέρας Ανεξαρτησίας, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 47 παραβιάσεις.

Το περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη χειρότερο από ό,τι φαίνεται διότι η μη παραδοχή της παρενόχλησης ελλοχεύει τον κίνδυνο πτήσης των τουρκικών χωρίς οπλισμό μαχητικών, σε "τουρκικό εναέριο χώρο" γεγονός που δείχνει ότι οι Τούρκοι εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις τους τις οποίες και θα συνεχίσουν μετά τις εκλογές. 

Διαβάστε επίσης