Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο μακελάρης του Ρέινα είναι στα ελληνικά νησιά


Ο δράστης φέρεται να πήρε φέριμποτ από την αποβάθρα του Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης

'Άφαντος παραμένει ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη. Οι αρχές, αφού ταυτοποίησαν τον ύποπτο, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε 39 ανθρώπους μέσα στο Ρέινα την Πρωτοχρονιά, ωστόσο οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Την ίδια ώρα, ένας αυτόπτης μάρτυρας ανατρέπει τα δεδομένα και κάνει λόγο για τρεις δράστες, ενώ η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aksam μεταδίδει πως ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης  δεν βρίσκεται πλέον στην Τουρκία αλλά  στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο μακελάρης φέρεται να πήρε φέριμποτ από την αποβάθρα του  Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης λίγη ώρα μετά την επίθεσή του στο κλαμπ Reina.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο δράστης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα και από εκεί πέρασε στο Μπαλικεσίρ και κατόπιν στις ακτές του Αιγαίου για να περάσει τελικά στα ελληνικά νησιά.

Το δημοσίευμα, επίσης,  αναφέρει πως ο μακελάρης του Reina πρέπει να είχε ως δίκτυο υποστήριξης τρεις οικογένειες στο Ικόνιο και τη Σμύρνη.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει διαφύγει. Ο Καινάκ είπε ότι ο δράστης είναι ένας, κατά πάσα πιθανότητα Ουιγούρος ο οποίος ίσως είχε συνεργούς.

«Δεν ήταν ένας ο δράστης, αλλά τρεις»

Ο Σαουδάραβας, Χασάν Κασόγκι, ο οποίος επέζησε της επίθεσης δήλωσε ότι «οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα».

«Άκουσα κάποιον να ουρλιάζει "γιατί αυτή θέλει να μας σκοτώσει;"...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κασόγκι.

Δήλωσε επίσης ότι οι μέθοδοι που ακολούθησαν δείχνει καλά εκπαιδευμένους.

“Δεν πυροβολούσαν στην τύχη, επέλεγαν τραπέζια και πυροβολούσαν τους πελάτες", τονίζει επιμένοντας στη μαρτυρία του για παραπάνω από έναν δράστες.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε, αλλά και το πώς έσωσε τη σύζυγό του.

«Ο τρομοκράτης πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι και σκότωνε ανθρώπους», είπε.

«Μετά ανέβηκε στον επάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πέταξα τη γυναίκα μου Μεριέμ στη θάλασσα και οι άλλοι φίλοι μου από τη Σαουδική Αραβία έκαναν το ίδιο με τις γυναίκες τους. Σώσαμε έτσι τέσσερις γυναίκες», τόνισε.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις