Διεθνή

Τουρκία: Σύσκεψη υπό τον Ερντογάν για ανατ. Μεσόγειο και ΕΕ


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέδρευσε της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Βαχντεντίν στην Κωνσταντινούπολη για την αξιολόγηση της κατάστασης της εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο - Καραμπάχ και τη Συρία καθώς επίσης και τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιολογήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στην εξωτερική πολιτική σε αρκετά κεφάλαια από τις διμερείς σχέσεις με διάφορες χώρες μέχρι τις παγκόσμιες εξελίξεις, ενώ τονίστηκε ότι η Τουρκία -όπως σε όλους τους τομείς- έτσι και στην εξωτερική πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου τα βήματα που θα αυξήσουν την επιρροή της, θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα ενισχύσουν το κύρος της.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Η σύσκεψη διήρκεσε 3 ώρες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού NTV, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός των συντεταγμένων της τουρκικής πλευράς στις αυριανές διερευνητικές επαφές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις