Διεθνή

Τουρκία: Ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον


Ελεύθερος αφέθηκε ο ευαγγελικός πάστορας, Άντριου Μπράνσον, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, αλλά μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, καθώς εισαγγελέας έγινε άρση του κατ'οίκον περιορισμού του, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την άρση της κατ’ οίκον κράτησης σημαίνει ότι ο ευαγγελικός πάστορας μπορεί να αναχωρήσει από τη Τουρκία και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Το τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκισης των Αμερικανό πάστορα Μπράνσον, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν θα εκτίσει την ποινή εξαιτίας του χρόνου που πέρασε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στον ευαγγελιστή πάστορα, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα ο Τούρκος εισαγγελέας. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο αρνήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα. 

Πάντως χθες ο Τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον θα βελτιωθούν και διαβεβαιώνοντας ότι θέλει «να επιλυθούν τα προβλήματα με τις ΗΠΑ το ταχύτερο δυνατόν». 

 

Διαβάστε επίσης