Διεθνή

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο


Επιθετικός εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δηλώνοντας πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους» ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το Φατίχ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο, ενώ είπε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου. «Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις και το Φατίχ» δήλωσε σύμφωνα με το philenews.com.

Παράλληλα επεσήμανε πως τους τελευταίους 16 μήνες η Τουρκία ξόδεψε 10 δισ. δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής. Το 50% του ποσού αυτό το πλήρωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και το υπόλοιπο 50% ντόπιοι και ξένοι επενδυτές.
 

Διαβάστε επίσης