Πολιτική

Τουριστική έκρηξη στο νησί όπου γυρίστηκε το Star Wars


Ραγδαία τουριστική άνοδο αναμένει ο "εθνικός θησαυρός" της Ιρλανδίας, Skellig Michael, το νησί που έγιναν γυρίσματα της νέας ταινίας Star Wars.

Μάλιστα, η Ιρλανδία ανέθεσε στην παραγωγό εταιρεία της ταινίας, Lucasfilm να κάνει μια μικρού μήκους διαφήμιση στην οποία ο σκηνοθέτης J.J Abrams να εξηγεί γιατί επέλεξαν για γυρίσματα το Skellig Michael. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μας άφησαν να κάνουμε γυρίσματα εκεί" είπε ο σκηνοθέτης και ένας εκ των σεναριογράφων της ταινίας

Αύξηση τιμών

Μάλιστα ο Gerard Kennedy, ο οποίος διατηρεί το ξενοδοχείο Moorings και Bridge Bar εξηγεί το πρακτορείο Bloomberg ότι οι ντόπιοι έχουν ήδη κατακλυστεί από ερωτήσεις και επιθυμούν να μείνουν στο Portmagee, το μέρος που φιλοξένησε τους ανθρώπους που έκαναν τα γυρίσματα της ταινίας.

Ο Kennedy αναφέρει ότι το πακέτο δυο διανυκτερεύσεων κοστίζει €149 και περιλαμβάνει ένα μπλουζάκι του Star Wars και "εσωτερική πληροφόρηση" για την ιστορία των γυρισμάτων. Σημειώνεται ότι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να πάνε την περίοδο Μα΄πιου - Οκτωβρίου. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις