Τουρισμός

Τουριστικά λεωφορεία με τεχνητή νοημοσύνη στη Σανγκάη


Ένας στόλος από τουριστικά λεωφορεία που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφόρησαν δοκιμαστικά στους δρόμους της Σανγκάης.

Το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, που ανέπτυξαν από κοινού ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου Baidu και μια τουριστική εταιρία από τη Σανγκάη, έχει στόχο να καταστήσει τις μεταφορές πιο εύκολες για τους τουρίστες μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο λεωφορείο με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου – δεν χρειάζονται δηλαδή εισιτήρια. Παράλληλα, το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με ασύρματους μεταφραστές, που απαντούν τα ερωτήματα των τουριστών και τους ξεναγούν στην πόλη.

Μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια που καλύπτουν τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς στη Σανγκάη.

Η λειτουργία τους, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιανουάριο του 2019. Αρχικά θα τεθούν σε κυκλοφορία 10 τουριστικά λεωφορεία, ενώ 10 ακόμα θα ενταχθούν στον στόλο αργότερα το 2019.

Η Baidu και η Σανγκάη υπέγραψαν τον Νοέμβριο συμφωνία για τη στρατηγική τους συνεργασία προκειμένου να προωθήσουν την ανάδειξη της Σανγκάης σε μία ‘έξυπνη πόλη’.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα