Ενέργεια

TotalEnergies: Πτώση 31% στα κέρδη δ' τριμήνου


Η TotalEnergies ανακοίνωσε πτώση 31% στα κέρδη το δ' τρίμηνο σε ετήσια βάση, που προκλήθηκε από τις ασθενέστερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και τη συρρίκνωση των περιθωρίων διύλισης. Ωστόσο αύξησε το μέρισμά της και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις αγορές ιδίων μετοχών.

Ο ενεργειακός κολοσσός αύξησε το μέρισμά του κατά 7,1% στα 3,01 ευρώ ανά μετοχή, επεκτείνοντας την αύξηση 7,25% που σημειώθηκε πέρυσι.

Σκοπεύει να αγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο και να διατηρήσει αυτό το ποσό ως "βασικό επίπεδο" στο μέλλον, μετά την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

Τα κέρδη στη δραστηριότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας ήταν "ισχυρά" χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη της παραγωγής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πάτρικ Πουγιάν σε δήλωσή του. Αυτό βοήθησε να αντισταθμιστεί η μείωση των περιθωρίων διύλισης και η ασθενής ζήτηση για χημικά προϊόντα στην Ευρώπη, όπως είπε.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 31% το δ' τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε 5,23 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου διανύει μια περίοδο συγκέντρωσης, με την Exxon και τη Chevron να ξεκινούν γιγαντιαίες εξαγορές στις ΗΠΑ με σκοπό την αύξηση της παραγωγής υδρογονανθράκων.

Αντίθετα, η TotalEnergies επικεντρώθηκε σε μικρότερες συμφωνίες πέρυσι για να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου της στη Μέση Ανατολή, να αναπτύξει τις δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ και τις ΗΠΑ και να επεκτείνει τη δραστηριότητα καθαρής ενέργειας από τη Γαλλία στη Βραζιλία και την Ινδία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα