Επιχειρήσεις

Το ΧΑ υποδέχθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ανώτερα στελέχη εταιρειών


 Το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ. Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες προ-πτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιοι διδάκτορες του ΓΠΑ αναπτύσσοντας τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες σε μία εκπαιδευτική διαδρομή που έχει στόχο την αναγνώριση των προϋποθέσεων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να προσεγγίσουν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους.

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την πρωτοβουλία του ΓΠΑ, και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση των ομάδων με στελέχη εταιρειών που θα δράσουν ως μέντορες, καθοδηγώντας την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece και στελέχη από τη Grant Thornton, την Apivita, τους Μύλους Λούλη, την Hellenic Value Α.Ε. Ερευνών & Συμβούλων και το Χρηματιστήριο Αθηνών συναντήθηκαν με τις ομάδες που συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Ζωγραφάκη και μέλη της ΔΕΠ του ΓΠΑ, στην πρώτη φάση της διαδικασίας αυτής. Στο τέλος της συνάντησης, πραγματοποίησαν το κλείσιμο της συνεδρίασης της 6ης Μαρτίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.