Νέο Επιχειρείν

Το ΘΕΣγάλα έρχεται Αθήνα - Σε ποιες περιοχές θα υπάρχουν αυτόματοι πωλητές γάλακτος


Ξεκινάει η διάθεση γάλακτος μέσω αυτόματων πωλητών γάλακτος στην Αθήνα από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν πλέον την δυνατότητα να πίνουν φρέσκο γάλα, υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Η διάθεση θα γίνεται 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.

Στους αυτόματους πωλητές οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τυρί,  άσπρο γάλα και σοκολατούχο γάλα, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα η συνεταιριστική. Όπως έγινε γνωστό, ο συνεταιρισμός συνεργάζονται με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και με την συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας.

Οι περιοχές

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ξεκίνησε στη Λάρισα το 2011 επεκτάθηκε στη Θεσσαλονίκη και τώρα έρχεται στην Αθήνα. Όπως τόνισε ο κ. Βακάλης, η λειτουργία των Αυτόματων Πωλητών φρέσκου, παστεριωμένου γάλακτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα, πριν από ένα χρόνο βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Η διανομή στην Αθήνα θα γίνεται σε 10 ΑΤΜ γάλακτος σε Περιστέρι, Πειραιάς, Νίκαια, Αιγάλεω, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Αμπελόκηποι, Παγκράτι. Το γάλα διαθέτει ποιότητα, φρεσκάδα και γεύση.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα φέρνει το προϊόν χωρίς μεσάζοντες στον καταναλωτή. Ενώνει τον παραγωγό με τον καταναλωτή. Σύμφωνα με τον κ. Βακάλη πρόκειται, για μια θετική ενέργεια η οποία διασφαλίζει το μέλλον για 50 φάρμες και 100 παραγωγούς και υλοποιεί συνέργειες με επαγγελματικούς φορείς. Διαμορφώνει την τιμή στα μέτρα του παραγωγού και του καταναλωτή. 

Η ημερήσια παραγωγή ανέρχεται στους 120 τόνους με μερίδιο 10% στην εγχώρια αγορά και ετήσιο τζίρο 25 εκατ. ευρώ. Λειτουργεί σε ιδιαιτέρως εκσυγχρονισμένα πρότυπα. Έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος παραγωγής. Διακρίνεται για την αυτοοργάνωσή του, για τις επιτυχείς συνέργειες και την ορθή λειτουργία και την σταθερότητα. Στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση στην Αθήνα μέσα στο 2016.

Τιμολογιακή Πολιτική

Η τιμή του γάλακτος που θα πωλείται στα αυτόματα μηχανήματα είναι μόλις ένα (1) ευρώ το λίτρο και πενήντα λεπτά του ευρώ (0,50) το μισό λίτρο με τη χρήση προ-πληρωμένης κάρτας (η τιμή διαμορφώνεται στο 1,10 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα χωρίς τη χρήση της προ-πληρωμένης κάρτας). 
 
Η εμπορική δραστηριότητα του «ΘΕΣγάλα» έχει ως στόχο αφενός να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων των μελών του οι οποίοι παράλληλα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής λειτουργίας και επίτευξης υψηλών στάνταρ παραγωγικής διαδικασίας σε ζητήματα ασφάλειας και ποιότητας, αφετέρου να αποδείξει ότι υπάρχουν τρόποι οι Έλληνες παραγωγοί να παράξουν και να διαθέσουν στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.