Πολιτική

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό


Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής της ΝΔ θα επισημάνει εκ νέου ότι το κόμμα του σχεδιάζει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του με ένα σχέδιο ασφάλισης, που μεταξύ άλλων εισάγει τη δυνατότητα τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να επιλέξουν την ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματική.

Για την ακρίβεια, όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μίλησαν στα «Νέα», το ασφαλιστικό που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες. 

Ο πρώτος αφορά στον ΕΦΚΑ, ο οποίος θα εξακολουθήσει να είναι φορές, υποχρεωτικός, δημόσιο και με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Ο δεύτερος πυλώνας, εξίσου υποχρεωτικός, περιλαμβάνει έναν προσωπικό λογαριασμό για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά στον οποίο θα κατατίθεται μέρος των εισφορών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέγουν έναν δεύτερο ασφαλιστικό φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό.

Σ’ ό,τι αφορά στον τρίτο πυλώνα, έχει προαιρετικό χαρακτήρα και δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να επιλέξει και μια συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις