Επιχειρήσεις

Το ραντεβού της ελληνικής καινοτομίας, στις 19 και 20 Ιουνίου


 Η ανάδειξη της ελληνικής καινοτομίας και των επιχειρήσεων εκείνων που μπορούν να δώσουν πραγματικά και διαφορετική ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσουν το αντικείμενο του 2nd Hellenic Innovation Forum (http://hif.com.gr - #hif18) που διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ethos Events.

Στο  2nd Hellenic Innovation Forum τιμώμενη χώρα θα είναι η Ολλανδία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά το πως μπορεί ένα κράτος να ενισχύσει τις εγχώριες καινοτόμες προσπάθειες αλλά και να προσελκύσει startups και ταλαντούχους ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ολλανδία είναι από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας παγκοσμίως. Πρόκειται για κάτι που πετύχαμε επιδιώκοντας να ανανεώνουμε συνεχώς τους εαυτούς μας, να καινοτομούμε συνεχώς και να κοιτάζουμε για νέες ευκαιρίες, νέα σύνορα. Μέσα από το Orange Grove, τον startup incubator που η Πρεσβεία μας λειτουργεί εδώ στην Αθήνα, θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή την νοοτροπία καινοτομίας και στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα Caspar Veldkamp

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρηματίες, άνθρωποι από το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία αλλά και επενδυτές θα βρεθούν στο  2nd Hellenic Innovation Forum προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους που θα βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους να κάνουν το επόμενο βήμα.

Αξίζει να τονιστεί το  2nd Hellenic Innovation Forum δεν απευθύνεται μόνο σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αλλά σε κάθε μεγέθους επιχείρηση που παράγει καινοτομία και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.