Πολιτική

Το «Ποτάμι» κύλησε προς τη ΝΔ


Με τον  χθεσινό διορισμό του Γιώργου Μαυρωτά, αντιπροέδρου του «Ποταμιού» και υποδειχθέντα από τον Σταύρο Θεοδωράκη ως διάδοχό του, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, γίνονται πλειοψηφία οι βουλευτές του κόμματος το 2015, που μεταπήδησαν στον χώρο της ΝΔ.
    
Συγκεκριμένα, από τους 11 βουλευτές που αριθμούσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του «Ποταμιού», οι 6 πέρασαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στο κυβερνών κόμμα.
 
Ο Χάρης Θεοχάρης εξελέγη βουλευτής (στο Νότιο τομέα Αθηνών) με τη ΝΔ και ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ιάσων Φωτήλας επανεξελέγη βουλευτής Αχαίας με τη ΝΔ, όπως και ο Γιώργος Αμυράς στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων. Υποψηφιότητα με τη ΝΔ έθεσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά δεν τα κατάφερε, όπως και η Κατερίνα Μάρκου ως υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος, ενώ ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέλαβε την προαναφερθείσα πολιτική θέση.

Την μειοψηφία αποτελούν: Ο Σπύρος Δανέλλης, ο μόνος που ακολούθησε τον αντίθετο πολιτικό δρόμο  και εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος  εξελέγη εκ νέου βουλευτής (στη Ροδόπη) με το Κίνημα Αλλαγής, ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, που είχε προσχωρήσει στο ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν επανεξελέγη και οι Σταύρος Θεοδωράκης και Σπύρος Λυκούδης, που επέλεξαν προς το παρόν την κομματική «αγρανάπαυση».
 
Όσον αφορά το μέλλον του «Ποταμιού», αναμφισβήτητα δεν είναι ευοίωνο, μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (1,52%) και την μη κάθοδό του στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.
  
Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν υπάρχει πιθανότητα ανασυγκρότησης με όποιο στελεχιακό δυναμικό έχει απομείνει ή αν θα κλείσει οριστικά ο κύκλος ζωής του. Όπως είναι σήμερα τα πράγματα η δεύτερη εκδοχή φαντάζει ως πιθανότερη.
 
ΚΥΡ
 

Διαβάστε επίσης