Επιχειρήσεις

To «Πλωμάρι» δημιουργεί νέα μονάδα 6,2 εκατ. στον Τύρναβο


Μετά από 130 χρόνια παραγωγικής δραστηριότητας στη Λέσβο και επιτυχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά οινοπνευματωδών ποτών με βασικό προϊόν το ούζο «Πλωμάρι», η «Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης» αποφασίζει να επεκταθεί εκτός Λέσβου, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις κοντά στον Τύρναβο, σε μιά περιοχή παραδοσιακής αμπελουργίας.

Η κίνηση είναι αποτέλεσμα της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας που σημείωσε το μονοποικιλιακό τσίπουρο «Δεκαράκι», το οποίο παραγόταν μέχρι τώρα από την οικογένεια Βασδαβάνου στον Τύρναβο, για λογαριασμό της «Ποτοποιίας Πλωμαρίου»

 Προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση και να αυξήσει τις εξαγωγές η «Ποτοποιία Πλωμαρίου» πήρε την απόφαση να δημιουργήσει νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Δαμάσι Τυρνάβου. Εκεί θα μεταφερθεί το αποσταγματοποιιείο και θα δημιουργηθούν πρόσθετες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για την παραγωγή και αποθήκευση του προϊόντος

Η γεωγραφική θέση της νέας μονάδας θα διαυκολύνει τη διανομή του προϊόντος σε όλη της Ελλάδα και την προώθηση του σε ευρωπαίκές αγορές.

Το επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 6,2 εκατ. ευρώη εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ‘’Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων’’. Η επιδότηση θα είναι 55% της επενδυτικής δαπάνης.

Η μεγάλη λεσβιακή ποτοποιία που εστίαζε επί δεκαετίας στο ούζο και τώρα επεκτείνετι στην αγορά τσίπουρου, πραγματοποίησε πέρυσι συνολικές πωλήσεις 21,9 εκατ. ευρώ (+7,2% από το 2021). Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου προήλθε από εξαγωγές.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν 3,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας οριακή αύξηση σε ετήσια βάση. 

 Επισημαίνεται ότι η εταιρεία δαπανά περιπου το 10% των ετήσιων εσόδων της σε διαφημιτικές καμπάνιες και σε άλλες ενέργειες προβολής-προώθησης των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα