Διεθνή

Το Netflix σταματά το House of Cards μετά τις αποκαλύψεις για Κέβιν Σπέισι!


Σοκ στους φίλους της σειράς, House of Cards προκαλεί η είδηση ότι το Netflix αποφάσισε να ρίξει την αυλαία στον 6ο κύκλο - δηλαδή δεν θα υπάρξει 7ος όπως αναμένονταν. Όλα αυτά στη συνέχεια των σημερινών αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση του πρωταγωνιστή του «Star Trek: Discovery», Άντονι Ραπ, όταν εκείνος ήταν 14 ετών, από τον Κέβιν Σπέισι

Συγκεκριμένα, την ώρα που πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν το Netflix να σταματήσει την προβολή της επιτυχημένης σειράς «House of Cards», στην οποία ο Σπέισι υποδύεται τον Φρανκ Άντεργουντ -ρόλος για τον οποίο έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα- το δίκτυο φαίνεται ότι... αφουγκράστηκε τις αντιδράσεις και ανταποκρίθηκε άμεσα.

Αυτή είναι η εικόνα που δημιουργείται προς ώρας και ως εκ τούτου απομένουν μόλις 13 επεισόδια. Ωστόσο, άλλες πλευρές αποσυνδέουν το εν λόγω γεγονός με την απόφαση του Netflix να μην προχωρήσει και σε επόμενο κύκλο επεισοδίων.

Tην ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του ο δημιουργός της σειράς, Μπο Γουίλιμον, εξέφρασε την στήριξή του στον πρωταγωνιστή του Star Trek: The Discovery, Αντονι Ραπ, μετά τις αποκαλύψεις

«Η ιστορία του Άντονι Ραπ είναι βαθιά λυπηρή. Όσο συνεργαζόμουν με τον Κέβιν Σπέισι στο House of Cards, δεν είχα παρατηρήσει ή ενημερωθεί για κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα.  Γι΄ αυτό έλαβα σοβαρά υπόψη μου τις αναφορές και δεν το περίμενα. Στηρίζω τον κ. Ραπ και το θάρρος του», έγραψε ο Γουίλιμον στο Twitter. 

Οι κατηγορίες του Άντονι Ραπ κατά του Κέβειν Σπέισι, ότι του είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1986 όταν εκείνος ήταν 14 ετών και ο ηθοποιός 26, τον οδήγησαν να παραδεχθεί για πρώτη φορά ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Τι δήλωσε ο Κέβιν Σπέισι

«Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, πρέπει να είναι περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτό που ήταν μια βαθιά απρεπής συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια Η ιστορία αυτή με ενθάρρυνε να ξεκαθαρίσω κι άλλα πράγματα για την ζωή μου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες για μένα και κάποιες ενισχύθηκαν από το γεγονός πως είμαι τόσο προστατευτικός για την ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου άνθρωποι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επιλέγω να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς», έγραφε στην ανακοίνωσή του ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.