ΕΥΖην

Το "My Friend of Misery" των Metallica από τον Kamashi Washington


Τη δική του εκδοχή αγαπημένου του τραγουδιού "My Friend of Misery" από το "The Black Album" των Metallica  έδωσε στη δημοσιότητα ο σαξοφωνίστας της τζαζ Kamashi Washington.

Στις 10 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί η επανέκδοση του άλμπουμ, σηματοδοτώντας τα 30ά γενέθλιά του, αλλά και το "The Metallica Blacklist", όπου πάνω από 50 μουσικοί κλήθηκαν να επανερμηνεύσουν ο καθένας ένα τραγούδι από το άλμπουμ το οποίο αγαπά.

Στην ερμηνεία του "My Friend of Misery", ο Kamashi επιδεικνύει μια ενέργεια όλο φρενίτιδα, πάνω στην οποία προεδρεύει η φωνή της Patrice Quinn, αξιοσημείωτα cool, αλλά που στο τέλος κορυφώνεται σε κάτι δυνατό.

Τον Ιούλιο ο σαξοφωνίστας είχε παρουσιάσει την ερμηνεία του σε ένα show στο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες, συνοδευόμενος από τον Kirk Hammett και Robert Trujillo των Metallica. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος συμμετέχουν στην στούντιο εκδοχή που περιλαμβάνεται στο The Metallica Blacklist.

Η μπάντα έδωσε, παράλληλα, στη δημοσιότητα και μια πολύ παλιά ερμηνεία του τραγουδιού, παρμένη από τις «riff-tapes» του τότε μπασίστα του συγκροτήματος, του Jason Newsted (https://www.youtube.com/watch?v=A5Z2N_hskVk). H ερμηνεία αυτή είναι μια από τη σωρεία ντέμος, σπανιοτήτων και ζωντανών ηχογραφήσεων που θα περιλαμβάνονται στην επανέκδοση για τα 30 χρόνια του The Black Album.

Διαβάστε επίσης