Διεθνή

Το Μεξικό σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 50% την επόμενη εξαετία


Το Μεξικό στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά σχεδόν 50% τα επόμενα έξι χρόνια και τον Ιανουάριο του 2019 θα υπογράψει συμβάσεις υποδομής και γεώτρησης για την ανάπτυξη 20 νέων πεδίων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας κρατικών πετρελαίων Petroleos Mexicanos (Pemex).

Ο Octavio Romero, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Pemex, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα αυξήσει τις επενδύσεις για έρευνα κατά περίπου 10% ετησίως προκειμένου να αντιστρέψει τη μείωση της παραγωγής καθώς παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τη βιομηχανία.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου, θέλει να ενδυναμώσει την Pemex, η οποία έχει καταστεί υπερχρεωμένη, καθώς η ακαθάριστη παραγωγή έπεσε από την κορυφή των 3,4 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2004 σε λιγότερο από 1,8 εκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2018.

Μέχρι το τέλος του 2024, η παραγωγή αργού του Μεξικού θα ανέλθει σε 2,624 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί επίσης κατά 50% περίπου, δήλωσε ο Romero.
Η παραγωγή θα σταθεροποιηθεί τους ερχόμενους μήνες και θα αρχίσει να αυξάνεται προς τα τέλη του επόμενου έτους, δήλωσε ο CEO της Pemex.