Με Άποψη

Το λάθος που έφερε αναζωπύρωση της πανδημίας


Τα μέτρα για τον κορονοϊό χαλάρωσαν υπερβολικά με ευθύνη της κυβέρνησης. Επειδή πίστεψε (πιο σωστά: είχε την αυταπάτη) ότι μπορούσε κάτι να σωθεί από την τουριστική σεζόν, παρόλο που οι ίδιοι οι παράγοντες του τουρισμού έλεγαν εκ των προτέρων ότι αυτή είναι μία χαμένη χρονιά. Πρυτάνευσαν τα οικονομικά κριτήρια, μπήκαν στην άκρη τα υγειονομικά.

Τώρα ο κορονοϊός επιστρέφει δριμύτερος, η κυβέρνηση σπεύδει πανικόβλητη να επιβάλει τη μάσκα και διάφορα περιοριστικά μέτρα και το promotion της χώρας ως ασφαλούς προορισμού για τους τουρίστες μετατρέπεται σε σύντομο ανέκδοτο.

Στο μεταξύ, η πτώση της τουριστικής κίνησης τον Ιούλιο έφτασε το 71% και τον Αύγουστο μπορεί να πάμε ακόμη χειρότερα, όσο θα διαδίδεται διεθνώς ότι έχουμε ξανά πρόβλημα μετάδοσης του ιού.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει "δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη". Έπεσαν κι έσπασαν και τα δύο.

Υ.Γ. Σχόλια του τύπου "φταίνε οι πολίτες που χαλάρωσαν, είναι θέμα ατομικής ευθύνης", ας τα αποφύγουν καλύτερα οι κυβερνητικοί και τα media. Είναι οι ίδιοι πολίτες που συμμορφώθηκαν ευλαβικά στο πιο αυστηρό lockdown και ακούγαμε ύμνους για την καλή τους συμπεριφορά. Το σύνθημα της χαλάρωσης δόθηκε από την κυβέρνηση για να εξυπηρετηθεί ο τουρισμός, οι πολίτες απλώς ακολούθησαν.

Διαβάστε επίσης