Πολιτική

Το ΚΙΝΑΛ λέει «όχι» στον εκλογικό νόμο


Το Κίνημα Αλλαγής σε ενημερωτικό σημείωμα για τον εκλογικό νόμο αναφέρει ότι πιστεύει στην ανάγκη ενός εκλογικού συστήματος ευρείας αποδοχής, που «να ενισχύει την διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, τον διάλογο και τη συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας με προγραμματική σύγκλιση, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες».

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει: «ο νόμος που κατέθεσε η Ν.Δ. στη Βουλή, όχι μόνο δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική λογική, αλλά αντίθετα ουσιαστικά επαναλαμβάνει τον περιβόητο νόμο Παυλόπουλου με το ληστρικό bonus των 50 εδρών. Εφαρμόζει το “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”».

Επίσης αναφέρει ότι η πρόταση της Ν.Δ. οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση για όποιο κόμμα συγκεντρώσει περίπου το 37% του εκλογικού συστήματος και κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι «φέρνει αυτή την πρόταση ακολουθώντας πιστά την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών, και του τεχνητού δικομματισμού. Λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας».

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζοντας άδικο τον εκλογικό νόμο δηλώνει ότι θα τον καταψηφίσει. επισημαίνοντας ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχου οι 200 ψήφοι για να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός Νόμος όπως επιβάλλει το Σύνταγμα», προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης με την επιμονή του στις πλαστές αυτοδυναμίες “ανοίγει τον ασκό του Αιόλου”».

 

Διαβάστε επίσης