Οικονομία

Το Ιράκ διαψεύδει δημοσιεύματα περί συμφωνίας για αύξηση εξαγωγών πετρελαίου


Το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου διέψευσε σήμερα δημοσίευμα σύμφωνα το οποίο ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ δήλωσε πως επίκειται συμφωνία με την ομάδα ΟΠΕΚ+ για την αύξηση των εξαγωγών αργού του Ιράκ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA μετέδωσε ότι ο Αμπντούλ Τζαμπάρ δήλωσε στην κρατική εφημερίδα Al-Sabah πως αναμένει σύντομα να επιτευχθεί συμφωνία με τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, για την αύξηση των ιρακινών εξαγωγών πετρελαίου.

«Ο υπουργός Πετρελαίου δεν έκανε αυτά τα σχόλια και δεν συνάντησε τον δημοσιογράφο της εφημερίδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου Ασίμ Τζιχάντ στο Reuters. Το τηλεγράφημα του INA διαγράφηκε.

«Το Ιράκ δεσμεύεται στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ και εργάζεται με τον ΟΠΕΚ και τους παραγωγούς εκτός του Οργανισμού στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης της COVID-19, που προκάλεσε μείωση στην παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο», δήλωσε ο Τζιχάντ.