Υγεία

Το Hacking Health Hackathon ξεκινάει την Παρασκευή 8/2


Στην έναρξη του πρώτου HACKING HEALTH HACKATHON της Αθήνας την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν τον οργανισμό και τους στόχους του, στην Ελλάδα και διεθνώς. Το Hackathon θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10/2. 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκ μέρους των συνδιοργανωτών, οι κ.κ. Ιωάννης Μπρατάκος, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, Χάρης Λαμπρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ, και Θεόδωρος Καρούνος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ). 

Θα ακολουθήσουν οι εισαγωγικές ομιλίες στις προκλήσεις από την Κατερίνα Χρονάκη, Secretary General at HL7 Foundation Europe & EFMI, η οποία θα παρουσιάσει το «International Patient Summary: Πρότυπα στην Υπηρεσία της Καινοτομίας», τον κ. Κωνσταντίνο Βότη, Ερευνητή Γ’, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ΕΚΕΤΑ, οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Ο ψηφιακός ασθενής: Το μέλλον του mHealth για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις», και τέλος, από τον κ. Δημήτρη Κατεχάκη, Επικεφαλής Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, ΙΤΕ-ΙΠ, που θα μιλήσει για τις «Ψηφιακές προκλήσεις για μία περισσότερο υγιή κοινωνία».

Την Παρασκευή θα γίνει ένας πρώτος κύκλος παρουσιάσεων των ιδεών / projects που προτείνουν οι συμμετέχοντες στο Hackathon, ώστε να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση των ομάδων που θα αγωνιστούν για τις επόμενες 2 μέρες για να βρουν καινοτόμες λύσεις που θα προάγουν τα Ιατρικά Δεδομένα και την Κινητικότητα βάσει του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) ή συνοπτικού ιατρικού φακέλου. 

Το Hacking Health Athens δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή ιατρών και ασθενών, των τελικών χρηστών του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή, και τους προσκαλεί να συμμετέχουν στις ομάδες και να βρουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες!

Βραβεύσεις

Το Hacking Health Athens Hackathon προσφέρει στις νικήτριες ομάδες χρηματικά έπαθλα και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών/έργων τους. Τα βραβεία θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά την Έναρξη. 

Το πρώτο βραβείο είναι ευγενική χορηγία της Roche Diagnostics, και περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο 2.000 € και ευκαιρία για συμμετοχή στο Digital Transformation Programme της Roche Diagnostics.

Το δεύτερο βραβείο αποτελεί ευγενική χορηγία της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε. και περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο 2.000 €.

Το τρίτο βραβείο αποτελεί ευγενική χορηγία της Interamerican και περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο 1.000 €.

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.), ως συνδιοργανώτρια, προσφέρει mentoring και στις τρεις νικήτριες ομάδες, για διάστημα 3 έως 6 μηνών. Επιπλέον, σε περίπτωση που μια ή περισσότερες ιδέες εξελιχθούν σε επιχειρηματική πρόταση, θα υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. 
 

To πρόγραμμα

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου
18.00 Έναρξη εγγραφών
19.00 Έναρξη-Χαιρετισμοί
– Λίνα Νικολοπούλου, & Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, Διοργανωτές
– Ιωάννης Μπρατάκος, Αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε.Α.
– Χάρης Λαμπρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Α.
– Θεόδωρος Καρούνος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

19.30 Ομιλίες – Εισαγωγή στις προκλήσεις
– Κατερίνα Χρονάκη, Secretary General at HL7 Foundation Europe; European Federation for Medical Informatics (EFMI): International Patient Summary: Πρότυπα στην Υπηρεσία της Καινοτομίας
– Κωνσταντίνος Βότης, Ερευνητής Γ’, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης: Ο ψηφιακός ασθενής: Το μέλλον του mHealth για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις
– Δημήτρης Κατεχάκης, Επικεφαλής Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής: Ψηφιακές προκλήσεις για μία περισσότερο υγιή κοινωνία

20.00 Παρουσίαση των ιδεών (pitches) 2 λεπτών
20:30 Networking Cocktail

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου
9.00 Εγγραφές και & πρωινός καφές
9.30 Παρουσίαση της διαδικασίας – Προσδιορισμός των απαιτήσεων και πόρων
9.45 Παρουσίαση των ιδεών – Οργάνωση ομάδων & Έναρξη του Hackathon
11.00 Εργασία κατά ομάδες
20.00 Τέλος 1ης ημέρας

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου
08.30 Πρωινός καφές
09.00 Ανακοινώσεις σχετικά με την τελική υποβολή – Σύντομη ενημέρωση για την πρόοδο των ομάδων
10.00 Εργασία κατά ομάδες και Εξάσκηση στις παρουσιάσεις
14.00 Τελικές παρουσιάσεις και κρίσεις (4 λεπτά ανά παρουσίαση)
16.00 Τελετή απονομής βραβείων και αναγνώριση χορηγών
17.00 Τέλος εκδήλωσης

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα