Επικαιρότητα

Το ΕΒΕΑ θα ενταχθεί στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες του υπ. Εργασίας


Στόχος η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Δρομολογείται η ένταξη του ΕΒΕΑ στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Σύντομα, πρόκειται να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας. Αυτό γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, μετά τη συνάντηση που είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα με την πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η κυρία Συρεγγέλα, τόνισε: «Εμείς είμαστε δίπλα στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες και προωθούμε δράσεις και μέτρα που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στηρίζουμε τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα. Με προγράμματα του ΕΣΠΑ, με δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες βοηθάμε ουσιαστικά τις γυναίκες. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να καταρρίψουμε τα στερεότυπα που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία και να προσφέρουμε στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τις ίδιες ευκαιρίες».

Από την πλευρά της η κυρία Εφραίμογλου δήλωσε: «Στη σημερινή μας συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα συζητήσαμε δράσεις και πολιτικές που στόχο έχουν την ενίσχυση της θέσης της σύγχρονης γυναίκας στην αγορά εργασίας και στο επιχειρείν. Άλλωστε, ως ΕΒΕΑ διαχρονικά πιστεύουμε πως με κατάλληλες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική πολιτική μπορούμε να δώσουμε ισχυρά κίνητρα ώστε να ανθίσει η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει φυλετικά χαρακτηριστικά. Για να γίνει όμως αυτό πράξη θα πρέπει προηγουμένως να καταφέρουμε τη σημαντική εξίσωση των δυο φύλων σε σχέση με την πρόσβαση και την παραμονή των γυναικών στην αγορά εργασίας, την δυνατότητα κατάρτισης και την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Το ΕΒΕΑ θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή. Η συνεργασία μας με την υφυπουργό θα συνεχιστεί με στόχο να εξελιχθεί στην υιοθέτηση συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών από την πολιτεία που θα εξυπηρετούν τους παραπάνω στόχους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα