Επιχειρήσεις

Το EquiFund καλεί τους επιχειρηματίες σε μια ανοιχτή συνάντηση


Με μία ανοικτή εκδήλωση στις 16 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) προσκαλεί υφιστάμενους ή και φιλόδοξους επιχειρηματίες να συναντηθούν και να συζητήσουν με πιθανούς επενδυτές.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι συντελεστές του προγράμματος τόσο από την μεριά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με την συμμετοχή του διευθύνοντα σύμβουλου Πιέρ Λουίτζι Τζίλιμπερτ, όσο και από την μεριά του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι εκπροσωπούν τους δύο θεμελιώδεις επενδυτές της πρωτοβουλίας EquiFund.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης οι οποίες μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για start-ups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχει το πρόγραμμα.

Κεντρικές ομιλίες αναμένονται και από διεθνείς ομιλητές όπως ο Χαβιέ Πέρεθ Τενέσα Ντε Μπλοκ, ιδρυτής και πρώην CEO της eDreams ODIGEO και ο συμβούλος ψηφιακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Πολ Παπαδημητρίου ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, προπτυχιακούς / μεταπτυχιακούς / διδακτορικούς και μετά-διδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και επίδοξους επιχειρηματίες και καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://equifund.gr/event/secure-your- seat

 

Το EquiFund αποτελεί μια επενδυτική πρωτοβουλία με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία και ξεκινά τη λειτουργία του με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF) μέλος του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία συνεπικουρεί την πρωτοβουλία με ένα ποσό που αναμένεται να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ.

Το EquiFund αναμένεται να τονώσει την ελληνική οικονομία λόγω της δυνατότητας που παρέχει για ανεύρεση χρηματοδότησης μέσω συμμετοχών στα κεφάλαια των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, πρωτίστως οι καινοτόμες, είναι η εξασφάλιση ρευστότητας και η ανεύρεση κεφαλαίων.