Υγεία

Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε fast track ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής


Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο (Ελεγκτικό Συνέδριο) απέρριψε τη σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την  προμήθεια  6.000 «έξυπνων ρολογιών» (smartwatches) συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος παρακολούθησης υγείας.

Τα smartwatches θα διανέμονταν σε 6.000 ηλικιωμένους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πρόβλημα είναι ότι η προμήθεια τους θα γίνονταν χωρίς να προηγηθούν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων για την παραχώρηση του εξοπλισμού.

Η σύμβαση είχε προωθηθεί από τη διοίκηση Γ. Πατούλη σε περιφερειακό συμβούλιο του Φεβρουαρίου του 2021. Η αντιπολίτευση αντέδρασε εξ αρχής έντονα, στηλιτεύοντας όχι μόνο την «ελλιπέστατη» εισήγηση που κατατέθηκε για την προμήθεια, αλλά και το γεγονός ότι η προμήθεια αυτή εντάχθηκε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα με χαρακτήρα κατεπείγοντος. Κατήγγειλε μάλιστα ότι η περιφερειακή αρχή Πατούλη επιχειρεί να περάσει «έτοιμες δουλειές» με fast track και μη σύννομες διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη την πανδημία σε βάρος της τσέπης των φορολογούμενων πολιτών

Η παράταξη της Ρένας Δούρου κατήγγειλε επίσης ότι η «η Διοίκηση της Περιφέρειας έκανε παρέμβαση υπέρ του προσωρινού αναδόχου στη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία την απέρριψε»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις