ΕΥΖην

"Το δείπνο": Ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ στο ανανεωμένο Σύγχρονο Θέατρο (video)


Ένα δείπνο, δυο ζευγάρια, ένα έγκλημα, τρία παιδιά. Ως που μπορεί να φτάσει κάποιος για να προστατεύσει την οικογένειά του;

Το διάσημο μπεστ σέλερ του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ, "Το δείπνο", ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ γραμμένο το 2009, το οποίο προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, στο ανανεωμένο Σύγχρονο Θέατρο έως τις 6 Ιανουαρίου.

Η υπόθεση:

Δύο παντρεμένα ζευγάρια συναντιούνται για δείπνο σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο. Οι δύο άντρες είναι αδέρφια. Ο ένας, επιτυχημένος πολιτικός, φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας, και ο άλλος, καθηγητής Ιστορίας.

Καθώς η ιεροτελεστία του δείπνου προχωρά, η ένταση κορυφώνεται επικίνδυνα, εν αναμονή του "κυρίως πιάτου", που δεν είναι άλλο, από το σκοτεινό μυστικό που συνδέει τα δύο ζευγάρια, και αφορά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν διαπράξει τα παιδιά τους.

Ο χρόνος κυλά, τα περίτεχνα πιάτα καταφθάνουν και τα μαχαίρια ακονίζονται.

Η πολιτισμένη και αψεγάδιαστη βιτρίνα της σύγχρονης, ευτυχισμένης. αστικής οικογένειας ραγίζει ανεπανόρθωτα και τα χειρότερα ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η υψηλή γαστρονομική εμπειρία, μετατρέπεται σε ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης και βάζει σε σκληρή δοκιμασία τα όρια και τις αντοχές τους.

Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος άραγε για να προστατεύσει τα παιδιά του;

Ηθοποιοί:

Μάινας Στέλιος

Γεωργακόπουλος Λάζαρος

Λέχου Κατερίνα

Μισιχρόνη Κατερίνα

Και ο Γιώργος Κοτανίδης

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη

Σκηνοθεσία και Δραματουργική επεξεργασία: Λίλλυ Μελεμέ

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Σκηνικό: Μιχάλης Σαπλαούρας

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Βαλατσού

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος 

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα – Λυκόφως

Διαβάστε επίσης