Επιχειρήσεις

Το αφεντικό της «Monopoly» ξεκινά...τις απολύσεις


Ζοφερό φαντάζει το μέλλον για την εταιρία επιτραπέζιων παιχνιδιών Hasbro, κατασκεύαστρια της διάσημης Monopoly, όσο εξαπλώνεται η χρήση βιντεοπαιχνιδιών στο Διαδίκτυο και εφαρμογών. Υπό αυτό το πρίσμα η ιστορική εταιρεία αναμένεται να απολύσει σχεδόν το 10% του προσωπικού της, σε ένα σχέδιο ευρείας αναδιάρθρωσης εν μέσω πολύ έντονων προκλήσεων. Ο όμιλος αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο λιτότητας που θα εφαρμόσει κατά την παρουσίαση των τρίμηνων αποτελεσμάτων της. Για την ώρα, η Hasbro, της οποίας οι μισοί από τους 5.400 εργαζόμενους στις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχαν τη βάση τους στις ΗΠΑ, δεν αναφέρει ούτε πώς θα κατανεμηθεί γεωγραφικά η κατάργηση των θέσεων εργασίας που αφορά 500 εργαζόμενους, ούτε τις ειδικότητες που θα πληγούν.

"Κάνουμε αλλαγές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που εφαρμόζεται στην εταιρία", δήλωσε η εκπρόσωπος. "Σίγουρα, μερικές αλλαγές είναι δύσκολες, αλλά πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι οι προσαρμογές στις δυνατότητες και τις ομάδες θα διατηρήσουν την ηγετική θέση της εταιρίας" στον τομέα.

"Προσαρμόζουμε τις δυνατότητες σε συνάρτηση με την αντίληψη που έχουμε για τον καταναλωτή και με το πώς οι διανομείς τοποθετούνται" στην αγορά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι παραδοσιακοί κατασκευαστές παιχνιδιών πλήττονται από την πτώση που καταγράφουν οι πωλήσεις κλασικών παιχνιδιών προς όφελος των βιντεοπαιχνιδιών και των ηλεκτρονικών.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών αυξάνεται επίσης για τα παιχνίδια που είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, ενώ οι αγορές παιχνιδιών πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά όλο και συχνότερα, γεγονός που προκάλεσε εξάλλου την πτώχευση της αλυσίδας λιανικής πώλησης Toys "R" US.

Η ανταγωνίστρια Mattel και τα σενάρια συγχώνευσης

Η Mattel, ανταγωνίστρια της Hasbro και κατασκευάστρια της κούκλας Barbie, ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που αφορά την εκχώρηση των θέσεων παραγωγής και την κατάργηση 2.200 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, οι κατασκευαστές κλασικών παιχνιδιών προσπαθούν επίσης να αναπτυχθούν στην παραγωγή ταινιών μεταμορφώνοντας τους ήρωες των παιχνιδιών τους σε χαρακτήρες του κινηματογράφου. Φήμες κάνουν λόγο για προσεγγίσεις, συγκεκριμένα για συγχώνευση της Hasbro και της Mattel.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις