Πολιτική

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «STOP Bullying - Θέλω να είμαστε ομάδα...!»


 Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «STOP Bullying - Θέλω να είμαστε ομάδα...!» που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σκοπών και δραστηριοτήτων της και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή λαμπρών επιστημόνων, Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών που γίνονται στην έδρα της Ακαδημίας, στην ΕΟΕ στο Χαλάνδρι, έκανε ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος και παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό και Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Stoiximan.gr Γιάννης Σπανουδάκης, της εταιρείας που είναι ο υποστηρικτής του συνεδρίου, η κ.Ιλεάνα Κλοκώνη Δ/ντρια ΕΘΝ.Ο.Α., Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου, ενώ πρώτος ομιλητής ήταν ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλυσε το μέγεθος της επέκτασης της σύγχρονης αυτής μάστιγας και έδωσε συμβουλές για την καταπολέμηση της.

Tις δράσεις της Stoiximan.gr για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού, παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Σπανουδάκης. «Η εταιρεία Stoiximan, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής της ευθύνης, ενέταξε στις προτεραιότητες της, την ανάδειξη και την υποστήριξη της αντιμετώπισης προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και που επιτείνονται σε περιόδους κρίσης. Από τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς αυτού φαινομένου τις οποίες και ξεκινήσαμε άμεσα. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε περιλαμβάνει την ενίσχυση δράσεων και πρωτοβουλιών σε ολόκληρη την Ελλάδα με την εμπλοκή ειδικών, εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων, με στόχο τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού και την υποστήριξη θυμάτων ή ευάλωτων ομάδων/ μαθητών σε κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε υπό την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Κρήτης έναν πρακτικό οδηγό - ιστοσελίδα την www.mifovasai.gr για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και παιδιά για το πως μπορούν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν φαινόμενα bullying.

Ταυτόχρονα υλοποιούμε μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης επίσης με τον τίτλο Η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΝΊΔΙ/ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ/ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ με την συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, παγκόσμιων πρωταθλητών, και Παραολυμπιονικών (Δημήτρη Διαμαντένια, Ιωάννας Κατσαντώνη, Αντώνη Φώτση, Αλεξάνδρας Ασημάκη, Κώστα Τσαλκάνη, Λευτέρη Πετρούνια, Μάκη Καλαρά, Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, Βασιλικής Μιλλούση και Μιχάλη Ζαμπίδη) από όλο σχεδόν το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού. Στόχος μας ήταν οι αθλητές/πρότυπα των παιδιών να δώσουν το σύνθημα ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ αλλά και να καταδείξουν ότι η ενδοσχολική βία δεν είναι παιχνίδι.